keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Marraskuun puoliväli

Heippa! Arki rullaa eteenpäin ja on vietetty isänpäivää ja tupareita viime viikolla. Ratsastettavia on ollut taas mukavasti ja olen saanut kivasti vaihtelua, kun olen auttanut tuttuja hevosten liikutuksessa. On ollut koulutunteja, estetunteja, itsenäistä ratsastusta sekä juoksuttamista jonkin verran. Viime viikolla oli pidempi kylmä jakso, mutta nyt on taas ilmat lämmenneet.



Täällä Lahdessa on ollut niin sopivasti lunta nyt, että melkein itkettää, kun on luvattu pitkäksi aikaa plussaa ja vesisadetta..! Tallilla työnteko onkin taas hauskaa, kun joka paikka on ihan vesisohjossa. Ei auta itku markkinoilla, kai se on vaan vedettävä kumisaappaat jalkaan. Harmittaa todella paljon, kun nyt on ollut niin valosaakin lumen ansiosta. Tästä kun nämä lumet sulavat, niin saa nähdä milloin ne tulevat takaisin. 



Isosiskoni Laura oli jokunen aika sitten kuvaamassa, kun menin Tryffelillä itsenäisesti. Tryffeli oli tuolloin ihan ok ja varsinkin ravissa väläytteli kivoja pätkiä! Nämä kaikki kuvat ovat tältä kerralta. Olen ratsastanut Tyffelillä nyt viime aikoina aika paljon ja se on päällisin puolisin ollut aina ihan hyvä. Oikeaan kierrokseen huomattavasti parempi. Vasemmalle mentäessä Tryffeli on joko jäykkä tai muuten vain outo, sillä se ei tahdo asettua laisinkaan vasemmalle. Rungostaan se taipuu ihan ok, mutta pään asetus on aina oikealle.. Oon yrittäny korjata tätä monin eri keinoin, mutta tuntuu ettei siitä ole hyötyä.



Laukassa se on taas oikealle ihan hyvä ja pikkuhiljaa on alkanut pyöristymään, mutta vasempaan kierrokseen on tosi paljon parannettavaa. Laukassa Tryffeli ei vielä jaksa koota itseään ja usein otanki kevyessä istunnassa laukkaa hieman pidemmällä ohjalla, niin että se pääsee kunnolla venyttämään itseään ja vasta sen jälkeen istu alas satulaan ja pienissä pätkissä lähen sitä työstämään. 



Marraskuu on jo yli puolen välin ja olen tässä hieman suunnitellut joulukuuksi jotakin speciaalia! Tulossa ainankin yksi kilpailu sekä muutama erikoispostaus. Yritin suunnitella ihan kunnon joulukalenteria, mutta ei mulla rahkeet ihan siihen riitä, joten unohdan sen ja keskityn mielummin pieneen määrään. Pysykäähän joulukuun alussa kuulolla kilpailun suhteen ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti