tiistai 16. kesäkuuta 2015

Pertti treenaa!

Pitkästä aikaa kerkesin vihdoin ja viimein tulla päivittelemään kuulumisia teille lukijoille. Kesälomani on alkanut erittäin vilkkaasti ja ylimääräistä aikaa ei hirveästi ole ollut. Pidän nyt kesäloman ajan Tokkolassa ratsastustunteja ja ne ovat menneet melko hyvin. Itselläni on puhumisessa vielä paljon parannettavaa, kun meinaa mennä senat sakaisin turhankin usein..! Ratsastustuntien pidon oheella olen käynyt muutaman kerran ratsastamassa tuossa lähistöllä olevaa suomenhevostammaa ja Perttiä olen liikutellut sitten tiheämpään tahtiin. 



Viime viikolla Pertin ohjelmaan kuului minun sekä omistajan toimesta kouluilua, esteitä, maastoilua ja pari vapaapäivää. Tällä viikolla omistajan kiireiden vuoksi lupasin hoitaa arkipäivien treenaamiset. Palataan kuitenkin aluksi sunnuntaiseen koulutreeniin, kun pikkusiskoni Vilma pääsi kuvailemaan ensimmäistä kertaa meidän menoa!



Pertti saa hyvät alkukäynnit, kun kävelemme Pertin kotitallilta Tokkolan kentälle, niin kentällä pääsemme heti aloittelemaan hommat. Tein hetken käyntityöskentelyä, mutta melko pian aloin keventelemään. Otan alussa aina hieman rauhallisemmin ja annan Pertin edetä reippaassa matalassa muodossa isoja ympyröitä tehden. Pikkuhiljaa keräilen ohjia enemmän tuntumalle ja tehdään paljon siirtymisiä ja ympyröitä. Pertti on koulutettu hyvin ja se on todella miellyttävä ratsastaa.



Ravissa meillä on välillä pieniä ongelmia tahdin säilyttämisen suhteen, mutta siinäkin ollaan jo parempaan suuntaan menossa, kun itse olen oppinut ratsastamaan Perttiä. Ravityöskentelyn jälkeen annan hetken huilia, jonka jälkeen otan hetken käyntityöskentelyä ja jatketaan laukan parissa. Pertillä on yllättävän iso laukka ja valuu helposti pitkäksi, joten siinä olen yrittänyt olla tarkkana, etten päästä sitä liian pitkäksi. Pertin laukka on sujuvaa. Laukassa suurimmat ongelmat ovat juurikin se, että päästän Pertin liian pitkäksi, jolloin se helposti menee kuolaimen alle. Laukassa olen tehnyt Pertin kanssa ihan perus taivutteluja sekä vähän enemmän laukan säätelyä, jotta saataisiin se esteille sitten paremmaksi.Siirtymisiä laukan sisällä, sekä ihan perus laukka-ravi siirtymisiä.



Laukan jälkeen otan vielä hetken harjoitusravia, jonka jälkeen keventelen loppuravit pidemmässä muodossa ja lähdetään kävellen takaisin tallille päin. Pertti on kyllä ihan huippuponi, jonka kanssa olen ainankin tähän mennessä lopettanut jokaisen treenin hymyillen :-)



2 kommenttia: