tiistai 23. syyskuuta 2014

Vikillä ratsastamassa!


Otsikosta monelle tulee varmasti mieleen Helka -ajoilta tuttu lämppäritamma Viki. Kyseessä ei kuitenkaan ole tämä Viki, vaan kaverini Inkan hevonen. Meiltä molemmilta loppui koulu tänään yhdeltätoista ja ruokailun kautta lähdimme ajelemaan autolla Orivedelle. Käytiin matkan varrella syömässä ja hakemassa lisää vaatetusta, kunnes suuntasimme tallille. Haettiin Viki sisälle, laiteltiin kuntoon ja lähdettiin kentälle. Viki on nyt 15 -vuotias lämppäriruuna ja on toiminut ratsuna viimeiset noin kuusi vuotta. 


Käveltiin pitkin ohjin jonkin aikaa ja ohjat kerättyäni aloin melkein heti ravailemaan, koska ravissa sen sai parhaiten kuulolle ja rennoksi. Viki oli alkuun vähän kankea, mutta pikku hiljaa alkoi toimimaan paremmin. Saatiin muutamia tosi kivoja pätkiä ja tykkäsin paljon Vikin ravista! Työskentelin koko ajan toisella pääty-ympyrällä, kun toinen pääty oli vesisateiden jäljiltä kuin uima-allas. Viktuuria oli ravissa todella miellyttävä ratsastaa, vaikka välillä se yritti juosta alta. Sen sai kuitenkin hyvin takaisin kuulolle. Käveltiin hetki ja kyselin Inkalta Vikin laukasta. 


Nostin laukan ja Viki lähti aika reippaasti, mutta kuitenkin sujuvaa laukkaa eteenpäin. Laukassa Viktuuria alkoi kaahottamaan aika paljon, mutta sitä oli kuitenkin sinänsä helppo ratsastaa. Laukka pyöri hyvin ja selästä se tuntui todella pehmeältä. Vikin laukkaa piti pitää pohkeilla tosi hyvin yllä, koska se rikkoi helposti raville (tuli pari kertaa todettua). Kun sain sen pätkittäin rauhoittumaan edes vähäsen laukassa ravailin vielä kumpaakin suuntaan kevyttä ravia ja annoin venyttää kaulaa pidemmäksi. 

Inka kävi lopuksi ottamassa hieman ravia ja laukkaa ja kävelytti loppukäynnit. Tallissa hoidettiin heppa ja sen varusteet hyvin ja sinne se jäi tyytyväisenä syömään heiniään, jotka Inka tosin otti pois, kun teimme lähtöä :D Jäi tosi kiva fiilis heppailuista ja ehdottomasti käyn uudestaan Vikillä ratsastamassa, kunhan saadaan päivät sopivaksi molemmille. Kolmosjaksossa sitten, jos ei ole kamalat pakkaset! 2 kommenttia: